Producent: Camilla Ringquist

Om Camilla Ringquist

Artisten Camilla Ringquist har de senast åren specialiserat sig på fransk chanson och egna sceniska föreställningar. Hon har framträtt på en rad scener i Sverige och har också sjungit franskt i Paris. Hennes känsliga och starka tolkningar av de franska klassikerna har fått stående ovationer!

Recensioner:
”Camilla sjunger franska ballader så det ryser i kroppen” (Bärgslagsbladet)
”Hon har en aning av Édith Piaf i rösten” (Ystads Allehanda)
”Här finns både ”joie de vivre” - livsglädje - samtidigt som andra dörrar till mörkare rum öppnas” (LT Östersund)
"Hon är hundra-procentigt hängiven, för att inte säga passionerad" (SvD)
”Vilken känsla, vilken inlevelse! Helt enastående! (Cercle Suédois, Paris)
”Här har vi en ny Édith Piaf” (Tranåsposten)

Camillas hyllning till Édith Piaf ”MON AMOUR BLEU” hade premiär på Olympiateatern i Stockholm 2013.  En berättelse om livsglädje, artisteri och kärlek, med hittills okända kärleksbrev skrivna av Édith Piaf till cyklisten Louis Gérardin.

Föreställningen har blivit en stor succé! Med sig har hon de rosade musikerna Ola Johansson dragspel, kontrabas och Elias Ringquist piano.

”Mon Amour Bleu” har getts i fransk version i Paris på Théâtre de l´ Île Saint Louis och Cercle Suédois - samt på olika scener i Sverige.

Camilla skrev också en Dokumentär om Piaf för Radio P2
"Mina sånger är mitt liv”.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/355546?programid=4112

Camilla debuterade som manusförfattare till en musikalisk föreställning med ”La Brodeuse” (Sömmerskan) 2010. Från det ljuvliga La Belle Époque till Édith Piaf, Jacques Brel och Barbara. Även den har getts i Paris i fransk version.

Camillas föreställningar har getts bl.a på Olympiateatern, Confidencen, Boulevardteatern, Östhammars Musikvecka, Svanholms Slott, Musik vid Siljan, Storsjöteatern i Östersund och Ystads Teater. Hon har även sjungit franskt i TV4 Nyhetsmorgon på Franska Nationaldagen (2011)

Lyssna på "Maintenant" (Bécaud) från Confidencen 2017. Pianist Elias Ringquist

https://www.youtube.com/watch?v=hPf8wpEY7EU

Franskt medley
https://www.youtube.com/watch?v=Je-LCpKwraI&feature=youtu.be

Camilla tilldelades 2014 Iris Stipendium ”för framåtsträvande kvinnor” för arbetet med en trilogi kvinnliga konstnärsporträtt vid förra sekelskiftet. Tre fascinerande livsöden som berört publiken djupt! Tre kvinnors mod att våga bryta mot tidens konventioner och gå sin egen väg! Historierna vävs ihop, då de alla vistades i Paris i slutet av 1800-talet.

”Historien om Camille Claudel” (2014) om den franska skulptrisens tragiska livsöde. Denna gång tillsammans med pianisten Cecilia Löfstrand. Pianomusik av Ravel, Debussy, Chaminade och Desbrière. Har spelats på flera teatrar och ges hösten 2018 i Paris. Arrangör Svenska Konstföreningen.

Teaser:
https://youtu.be/H5pAvH0H2vk

”Le Serpent et La Princesse” (2016)

Jane Avril dansös på Moulin Rouge och Oda Krohg norsk målarinna - två liv. Ett ”allkonstverk" med berättande, dialog, egenkomponerad musik, dans… Camilla gestaltar de båda kvinnorna i varsin akt. I övriga roller ses sonen Elias, med ett förflutet som barnskådespelare i bl.a ”Den goda viljan” av Ingmar Bergman. Camilla och Elias har länge musicerat tillsammans. Här möts de i nya roller…

Berättelserna om Jane Avril och Oda Krohg kan även göras som separata "Soppversioner" (1 tim)

Teasers:
https://www.facebook.com/camillaringquistartist/videos/10155539634088521/

https://www.youtube.com/watch?v=KiVwke_Zib4

Fler föreställningar:

”Paris Midi, Paris Nuit” (2016). En hyllning till Paris och fransk chanson Piaf, Brel, Barbara, Ferré, Bécaud och egna franska sånger.

"Franska Söndagar" (2016) på Olympiateatern, med fransk musik och personliga reflektioner. Lisa Långbacka dragspel Elias Ringquist, piano

"Vivre en Bleu - ett liv i blått" (2017) En mycket personlig föreställning med tankar kring kärlek och uppbrott. Pianist Elias Ringquist. Mor och son i musikaliskt möte.

"Pas de Deux" på Confidencen Ulriksdals Slottsteater (2017) Chanson möter fransk pianomusik tillsammans med Cecilia Löfstrand. .

Alla dessa föreställningar har gjort stor succé!

Premiär hösten 2018:
"BLÄCK" från Brel till Bellman.Visa på franska och svenska tillsammans med vissångaren Martin Tode. Pianist Elias Ringquist. Brel, Bellman, Cornelis, Hörberg, Hermodsson och egna sånger.

https://youtu.be/8wEst-AvGzY

Camilla har på sitt skivbolagTinyTiger gett ut tre album med egen musik: "For Venus" (2003), "Love and Poetry" (2005), "Embrace of Green" (2008) samt det franska albumet "La Brodeuse" (2010).

För mer info besök
http://www.camillaringquist.com

Kontakt:
Camilla Ringquist
TinyTiger Production
Svartensgatan 6
116 20 Stockholm
Tel 073 570 77 30
mail@camillaringquist.com http://www.camillaringquist.com

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv