Producent: Moomsteatern

Om Moomsteatern

Moomsteatern är baserad i Malmö, men turnerar både nationellt och internationellt, med små och stora produktioner.

I Moomsteaterns produktioner möts skådespelare både med och utan funktionsnedsättningar. Den fast anställda ensemblen består av sju skådespelare med intellektuella funktionsnedsättningar. Ända sedan starten 1987 har Moomsteatern varit en teatertrupp som gör föreställningar för publikens upplevelse och endast det. Därför att vi hyser den revolutionerande tanken att vår ensemble har något att berätta, något att bidra med, till samhället och till teaterkonsten!

På Moomsteatern berättas historier där funktionsnedsättningen inte står i fokus, historier som är allmänmänskliga. Skådespelarna representerar inte sina funktionsnedsättningar varken på scenen eller i det övriga arbetet. Det blir att betrakta som en bonus för publiken att upptäcka att våra skådespelare under sin yrkesidentitet har en funktionsnedsättning. Att det kan tillföra något till historien. Att de individuella uttrycksspråken hos Moomsteaterns ensemble skapar verk som är helt unika. Skådespelarna har avtalsenliga anställningar och utbildning i samarbete med Teaterhögskolan i Malmö.

Vi är en teater som gillar att överraska, som gärna testar något nytt. Vi vill utmana! Konsten, vår publik, våra berättelser och samhällets fördomar.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv