Producent: NAB Productions

Om NAB Productions

NAB Productions presenterar:
En musikkabaréföreställning med artisten Nils Bergstrand som sjunger och spanar efter det ben som flytt.
THE ONE LEGGED MAN SHOW
Ett pistolskott på nyårsafton i Thailand gjorde musikteaterartisten Nils Bergstrand enbent. Våren 2016 hade hans solokabaré The One Legged Man Show premiär i Stockholm och i augusti samma år hade den sin internationella premiär på kulturfestivalen The Edinburgh Fringe Festival. Sedan dess har han spelat för utsålda hus i Sverige och har hösten -17 bl.a. framträtt på Göteborgs Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern. I föreställningen berättar han genom nykomponerade sånger och personliga iakttagelser historien om benet som försvann och hur det är att resa sig upp inför livet igen.
I The One Legged Man Show får publiken följa Nils från den tropiska ön där han vådasköts, genom 40 operationer, amputationen ovanför höger knä och tuff rehabilitering, till mötet med Nils nya artificiella kroppsdel.
The One Legged Man Show belyser med humoristisk touch de fysiska utmaningar som det innebär att leva med ett handikapp och tar även upp hur samhället ser på funktionshindrade och vilket socialt stigma det är att leva som amputerad. Men det finns också ett mer universellt tema i föreställningen; de ögonblick i livet när man blir tvungen att omdefiniera sig själv och hur både isolerande men samtidigt upplyftande och inspirerande det kan vara.
Nils är utbildad vid Royal Academy of Music i London och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har nu senast framträtt i Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm. Sedan sin examen 2011 har han även bland annat framträtt som Berättaren i Stephen Sondheims ”Assassins”, framträtt i "Kristina från Duvemåla" på Cirkus och spelat radioteater på BBC i ”Marathon Tales”.
Nils är engagerad i rehabiliteringscentra, utbildning och välgörenhetsorganisationer och vill engagera människor i samma situation med den typ av föreställning som han själv önskar att han fått se då han var nyamputerad. Han vill inspirera andra genom berättelsen om hur han till slut reste sig igen för att trotsa alla odds och bli den förste funktionshindrade musikteaterstudenten någonsin att bli utbildad vid Royal Academy of Music i London. Föreställningen kan spelas på svenska eller engelska.
Läs mer:
http://www.theoneleggedman.com http://www.nilsbergstrand.com
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=Q5zo1irxgwo
Kontakt:
info@nilsbergstrand.com @1leggedmanshow http://www.facebook.com/theoneleggedmanshow

Produktioner.

  • Bokningsbara