Producent: Malin Hellkvist Sellén

Om Malin Hellkvist Sellén

Malin Hellkvist Sellén/MHS arbetar som koreograf med bas i Stockholm. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och processerna startar nästan alltid i behovet av ett samtal med sig själv, de medverkande, en samtida danskontext, historien, publiken men framförallt med allmänheten. Med sitt arbete omformulerar Malin Hellkvist Sellén gränserna för vad som är möjligt och monterar ner trösklarna till koreografins rum. Bland hennes tidigare verk kan nämnas »Parveln« (2017), »Missionären« (2016), »Jag minns dig som du var då« (2014), »Rosa löften« (2008) och »Bättre folk« (2006).

Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris för 2016 tilldelades till Malin Hellkvist Sellén som i mer än ett decennium har borrat i laddade ämnen som kulturell status, genusfrågor och kroppspolitik.

2016 års IRIS-pris gick till Malin Hellkvist Sellén för en regi som lyckats göra det komplexa självklart och det utmanande inkluderande. I föreställningen »Missionären« utforskar hon lesbiska relationer inom den frikyrkliga väckelserörelsen under tidigt 1900-tal.

http://www.malinhellkvistsellen.se

Foto från föreställningen Rosa löften. På fotot dansare Marianne Kjærsund
Fotograf Åse Bengtsson Helin

Produktioner.

  • Arkiv