Producent: Therese Ramstedt

Om Therese Ramstedt

Jag är en svensk scenkonstnär och sångerska bosatt och verksam i London sedan 2012. Mina i regel normkritiska föreställningar använder humor, absurdism och sång i gestaltningen av vad som ofta upplevs som "svåra" teman.

För närvarande är jag aktuell med "Mission Abort" - en tragikomisk berg-och-dalbana genom en kvinnas erfarenhet av att genomgå en abort. Pjäsen, skriven och framförd av mig och regisserad av Claire Stone, är utvecklad i samarbete med Londons Soho Theatre och såg sin urpremiär på Edinburgh Festival Fringe år 2017 (där den var del i ansedda Gilded Balloon's festivalprogram). Föreställningen togs väl emot av publik såväl som press; Edinburgh Festivals Magazine beskrev den exempelvis som en "exceptionally moving and thought provoking one woman play which breaks the taboo around abortion with flare and gusto."

Vid sidan av mitt eget kreativa arbete är jag i London även verksam som sopran i ledande a cappella-ensemblen London Contemporary Voices, samt att jag arbetar med prisvinnande internationella teatergruppen ZU-UK (tidigare Zecora Ura). Sedan 2015 är jag även en "Young Artist" på Soho Theatre, en av Londons viktigaste scener för nyskriven dramatik.

Innan min omlokalisering till London var jag med och grundade svenska teatergruppen Annan Teater, för vilken jag skrev pjäserna "Annan", "Lager" (finalist i Riksteaterns manustävling NY TEXT! år 2013) och "Sedan" (väl emottagen och fint recenserad av bland andra GP).

Produktioner.

  • Bokningsbara