Producent: DivineOperaTrio

Om DivineOperaTrio

Divine består av de tre sopranerna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Karin Nybom. Sedan debuten på Stockholm Water Prize har Divine prisats i pressen för sin humor, sin stora charm och inte minst för sina vackra röster.

Divine sjunger välkända stycken ur operans förtrollade värld som tex Nessun dorma och O mio babbino caro, men även moderna klassiker som Time to say goodbye och The Prayer.

Trion har i Sverige framträtt med flera av de välkända orkestrarna DalaSinfoniettan, Drottningholms Barockensemble, Norrköpings Symfoniorkester, Borås Symfoniorkester, Rebaroque, Nordiska Kammarorkestern och Malmö Symfoniorkester för att nämna några.

Divines första framträdande ledde till att de blev medbjudna artister vid Kungaparets statsbesök i Wien samma år. Trion har sedan dess sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bl a Allsång på skansen, TV-programmet Go’ kväll, på Dalhalla, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen och på Childhoodgala i New York.

Trions önskan är att sprida opera och klassisk musik till alla på ett lättsamt sätt. I den egna föreställningen ”A Divine Taste of Opera” driver de med sig själva i rollen som moderna kvinnor, mammor och inte minst divor! Denna föreställning gav sig ut på en bejublad och kritikerrosad Sverigeturné från Vilhelmina i norr till Ystad i söder i Riksteaterns regi under våren 2012.


Divine har kommit ut med tre Cd-skivor, den första "Divine" arrangerad och producerad av Anders Neglin är fylld med det vackraste ur operarepertoaren, därefter jul-cdn "A Divine Christmas" där trion sjunger tillsammans med Malmö symfoniorkester under ledning av Bjarte Engeset och nu senast EPn ”Dreams” med Bengt-Åke Lundin vid flygeln.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv