Producent: Ensemble Hans och Greta

Om Ensemble Hans och Greta

ENSEMBLE HANS OCH GRETA bildades 2011 för att skapa opera för barn i åldrarna 3-12 år.

Ensemblen framställer lekfulla produktioner, där barnen enkelt kan identifiera sig med rollfigurerna.
Arbetssättet är att helt enkelt sätta "nya kläder" på redan existerande musik, såväl opera som andra klassiska verk. Genom att skriva nya spännande ramhandlingar och nya svenska texter till alla sånger, kan de locka in barnen i Operans Magiska Värld!
Alla produktioner innehåller också en stor del dans och komik, vilket lockar barnen att aktivt delta i såväl handling som sång och dans i slutet av varje föreställning.

KREATIVITET-LÄRANDE-KUNSKAP
"Ett kretslopp"

När det gäller barnföreställningar skall det vara en kombination av lärande, kreativitet och kunskap. Barnen och lärarna skall få möjlighet att tillsammans med oss se, höra och även medverka i föreställningarna.

Många barn har aldrig någonsin sett en opera eller någon musikföreställning. Här får de en inkörsport till den klassiska musiken på ett lekande och inspirerande sätt.

Sång, dans och lek skapar positiv energi både för det enskilda barnet, skolklassen samt läraren. Vårt mål är att skapa en god och kreativ kontakt med barnen ,så att de skall få mersmak för musikdramatik.

Barnen kan även gå in på ”Hans och Gretas” hemsida. Där kan de fortsätta att få mer inspiration genom att se foton och teckningar från föreställningarna. Här kan man också ladda vårt eget brevpapper att skicka till oss. Detta hoppas vi kan ge en positiv spinoff effekt.

Barnen får kunskap från oss och vi från dem.
Ensemble Hans och Gretas måtto:
kreativitet-lärande-kunskap

"Ett kretslopp"

Produktioner.

  • Bokningsbara