Producent: Cecilia Hjalmarsson Produktion

Om Cecilia Hjalmarsson Produktion

POTATISHANDLAREN

En humoristisk varm historia med musik.

Cecilia Hjalmarsson Produktion presenterar med stolthet" Potatishandlaren"som bygger på en novell av Ulla Ekh.
Samma novell som Lars Molin gjorde känd som film.

Manus; Cecilia Hjalmarsson
Regi: Dan Kandell

HANDLING: Johansson, som här har blivit Fru Johansson, bor med sin dotter Märta. Johansson börjar komma lite till åren och har problem med sina knän. Sedan hennes man gick bort har dottern Märta fått sköta allt tungt arbete med djur och åkerbruk på gården.Modern oroar sig för dottern och skulle gärna se att det kom en riktig karl till gården som kunde ta över.Varför kan inte den lite snart överåriga dottern träffa någon och bli kär i och gifta sig?Märta tycks helt ointresserad av karlar ända tills......Potatishandlaren anländer för att sälja sin potatis.

Potatishandlaren är en varm och humoristisk historia som värnar om individen och som utspelar sig i en mustig lantlig miljö.
Vi har lagt handlingen till sent 50-tal och mycket musik från tiden utlovas.

CECILIA HJALMARSSON PRODUKTION vill i första hand spela dramatik av våra stora svenska författare och dramatiker. Vi roar och underhåller men vi väljer våra pjäser med omsorg .Intrigen ska kännas verklig och karaktärerna äkta så att vår publik kan identifiera sig och känna sig delaktiga.Vi vill hålla vår historia levande och bidra med att vårt kulturarv förs vidare.

ULLA EKH:“Jag bor i en by, därför skriver jag om byar., Och jag älskar, därför skriver jag om kärlek. Jag är en hängiven nostalgiker med en fot i framtiden. Och genom allt strömmar musik, het häftig musik som får blodet att sjunga.”


I denna scenversion har Cecilia som manusförfattare lagt sin personliga prägel , byggt ut historien, lagt till karaktärer för att få mer spänning i intrigen.

MEN alla ”gobitarna” finns naturligtvis med. Som när Märta trillar ner från taket och får stickor i ändan eller när sängen ramlar ihop som ett korthus.

Titta Gärna på bilderna ,

Det ligger en TRAILER sist bland bilderna.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv