Producent: Gitte Pålsson Musik & Scenproduktion

Om Gitte Pålsson Musik & Scenproduktion

Gitte Pålsson Musik och Scenproduktion erbjuder sång- och berättarföreställningar för både vuxna och barn. utifrån hennes egna sånger och texter erbjuder hon också skapande skola-projekt, visprogram och musikföreställningar för både barn och vuxna. (http://www.gitte.nu)

Under snart 30 år har jag producerat, skrivit manus och musik till interaktiva musikproduktioner som blandar musik, sång, dans och teater och där vi med både humor och allvar möter både barn, unga, vuxna och äldre. Produktionerna har blivit mycket uppskattade av både barn och vuxna när jag och mina medmusikanter turnerat runt omkring i Sverige.

Allt började 1988 när musik-gruppen Khala Uma (Cesar Salazar och Gitte P) nyss hemkomna från Bolivia, började berätta om indianerna där. Detta ledde fram till interaktiva musikteaterprogram där barnen fick vara med att sjunga, spela och dansa samtidigt som de lärde sig mera om indianerna och deras liv och vardag. Sedan dess har Khala Uma spelat omkring 4000 uppskattade föreställningar för både barn och vuxna runt om i Sverige. Khala Uma fick ta emot Malmöhus Läns Landstings Kulturpris 1994 och Ystads Kulturpris 2008 och grammis-nominerades 2009 med musiksagan "Resan till Anderna" som bygger på deras musikteater med samma namn.

Khala Uma Krukmakaren 2015:

http://www.feedbackfilm.se/produktioner/musik/krukmakaren-2015/

Utöver Khala Umas produktioner har jag producerat musikprogram för barn 1 - 7 år. Föreställningar som "Vilda Djur"(grammisnominerad 2008), "Kickan och Kocken" och "Cirkusvänner" har gjort succe´och turnerade i hela Sverige under många år. http://www.gitte.nu/index.php?page_id=74

Föreställningen ETT ÅR blev ett genombrott för mig som musikskapare. 2013 fick jag därför ta emot ett av SKAPs stipendier för mitt musikskapande för barn.

Film Ett År, 12 sånger och en fanfar:

http://www.gitte.nu/index.php?page_id=195

Berättar- och visprogram för vuxna och äldre-äldre är också en stor del av vår repertoar. Numera spelar vi också gärna för barn och äldre samtidigt. På så sätt skapar våra interaktiva musikprogram en naturlig mötesplats för barn och äldre-äldre.

Mäster Skräddare och den lilla damen passar bra i detta sammanhang:

http://www.gitte.nu/index.php?page_id=92

Välkomna till min värld fylld av musik, sång, dans och berättelser där både allvar och humor får plats!

I SKOLFÖRESTÄLLNINGARNA INGÅR ALLTID EN GRATIS BOK ELLER CD/ SKOLA!

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv