Producent: Gala Dance Bergslagen

Om Gala Dance Bergslagen

Gala Dans Bergslagen är ett initiativ av koreografen Ellinor Ljungkvist som med sitt konstnärsskap försöker omfamna samtida dans och performancekonst i en kulturpolitisk kontext.
Tillsammans med dansare, musiker och kostymör genomförs koreografiska processer som mynnar ut i moderna dansföreställningar.

Inom Gala Dans Bergslagens utbud finns dansföreställningar för barn, unga och vuxna som vänder sig till en bred publik. Barnföreställningarna är oftast baserade på en klassisk barnbok och ungdoms- och vuxenföreställningarna på ett konkret tema. Varje verk berör något kritiskt och referenser inom konst- och idéhistoria återges. Dansarna uppträder med en underliggande humoristisk utstrålning och framhäver ett tydligt narrativ i sin dans. Koreografierna är noggrant planerade och musik och kostym nyskapat för varje nytt verk.

Ellinor Ljungkvist är utbildad på Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans och Cirkushögskolan Stockholm.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv