Producent: Kapsel

Om Kapsel

Kapsel är ett cirkuskompani fokuserat på artistiska upptäckter, med betoning på objektsmanipulation, musik och vetenskap.
Kompaniets medlemmar Erik Åberg och Jay Gilligan hade premiär år 2013 med föreställningen Bevis som hittills gjort 150 spelningar i Sverige, Finland, Norge och Belgien. Skapandet av den andra föreställningen kallad Blick startade hösten 2015 och hade premiär våren 2016. Den senaste föreställningen Apparat hade premiär i oktober 2020.
Kapsel är baserat i Stockholm och kompaniets medlemmar har tidigare samarbetat under ett antal olika internationella projekt. De har producerat turnéer i Japan, Island och USA, startat ett jongleringobjekts-tillverkande företag och släppt flera dokumentära videosamlingar. Båda artisterna har tidigare deltagit under den svenska turnén med föreställningen Kanon av Vifira under 2012 och 2013. Mirja Jauhiainen är producent för gruppen och sköter all bokning av föreställningar och turnéer.

Kapsel har en unik nyfikenhet för världen, med ett bestämt fokus på objektens fysiska egenskaper och dess syfte. Genom att omvandla vardagliga hushållssaker inom cirkuskonceptet kan möjlighet ges till publiken att tillämpa samma typ av flexibla tänkande inom alla områden i livet. Kapsel vill ge publiken en möjlighet att se världen på ett annorlunda vis. Resultatet är förmågan att se alternativ och möjligheter som kanske inte är uppenbara eller avsedda, som sedan leder till en förståelse av mönster, beteenden och vanor- vilket ger publiken en tydlig kontext för konstnärliga diskussioner. erfarenheterna är inte bara konceptuella. Innehållet i varje show är tydliga händelser som inte är karakteristiska, utan snarare konkreta fysiska överraskningar.

Produktioner.

  • Bokningsbara