Producent: Teater Pero

Om Teater Pero

Teater Pero är en liten stor teater i världen.

Vi arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog. Genom vårt fysiska tilltal där en skådespelare gestaltar flera figurer litar vi helt på barnens förmåga att fylla berättelserna med egna bilder.

Barnen är alltid i fokus
För oss är det viktigt att utmana oss själva, att våga gå ett steg till i vårt letande där rörelsen får lika stor bärkraft som orden.
Att spela bra teater för barn och unga är vår drivkraft. Att barnen ska känna att vi gör det absolut bästa vi kan för dem. Att de redan i biljettkassan blir sedda.
Alla barn ska känna att de är värdefulla. De ska få vuxnas tid, förtroende och respekt. Det vill vi ge dem.

Teater Pero har mottagit ett stort antal priser genom åren, senast 2018 Stockholms stads hederspris ”Kulturarbete för barn och unga”. Samma år valdes föreställningen Astons stenar till KUSS-Festivalens ”Bästa föreställning” i tyska Marburg.

Vi arbetar med Funkisföreställningar
Teater Pero arbetar aktivt med att göra det möjligt för alla att få en konstnärlig upplevelse och har utvecklat en modell för att kunna spela för barn och unga med NPF, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Tack vare detta arbete har teatern nominerats till S:t Julianpriset i Stockholms stad två år i rad.

Teater Pero turnerar över hela världen
Vi spelar ca 550 föreställningar per år och möter ca 40 000 barn och unga.
Varje år turnerar någon av föreställningarna även internationellt, i övriga Europa samt i Asien, Afrika, Nordamerika och Australien.

Teater Peros verksamhet bedrivs med stöd från Stockholms kulturförvaltning, Region Stockholm och Statens kulturråd

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv