Producent: Magnus Carlsson

Om Magnus Carlsson

Skånepåg som blev Stockholmare. Komiker som blev artist. Skådespelare som blev författare. TV-deltagare som blev producent. Många karriärer på ett CV.

Ibland är det inte lätt att ha många strängar på sin lyra men det är också det som gör livet roligt. Jag älskar att stå framför en publik och få dem att skratta eller förundras samtidigt som jag tycker om att vara med om att skapa en upplevelse.

När jag begav mig till Stockholm var det för att studera TV-journalistik vilket gav men en karriär inom TV-branschen. Karriären blev dock kort eftersom scenen lockade och då gjorde jag min stå-upp-debut. Tävlade i den kända komikertävlingen BungyComedy, där bland annat Petra Mede gjorde sin debut. Flyttade från storstaden till den betydligt mindre orten Skara för att ägna mig åt skådespeleri på Skara Skolscen. Arbetade efter utbildningen som producent för frigruppen Teater Som vi. Det blev även tre somrar med barnteaterturnén "Trollsommar".

Under samma period startade jag det som senare skulle bli produktionsbolaget Act & Art med bas i Gävle och med föreställningar inom genrerna musikal, show, komedi. Flera års medverkande på scen och producerande bakom scen.

Jag har även hunnit med att starta ett förlag för queerlitteratur, Njewd Publishing, och gett ut "Under broarna", en queer feelgoodroman. Medverkat i SVT's realityserie "Gift vid första ögonkastet", säsong fyra. Det har blivit uppdrag som konferencier vid Pridefestivaler i Malmö och Köpenhamn och medverkan i dokumentären "Felix möter Ingvar Kamprad" på TV4.

2018 åkte jag ut med min enmansshow "Bög In Box" och avslutade det året med att producera Gävles största julshow, Christmas Spectacular, på Gasklockorna i Gävle. 2019 fortsätter jag att erbjuda "Bög In Box" för olika arrangemang.

Produktioner.

  • Bokningsbara