Producent: Teater Pelikanen

Om Teater Pelikanen

Teater Pelikanen har sitt kontor i Norrköping. Vi turnerar över hela landet. Våra föreställningar tar upp olika tema. Vi gör olika workshops efter familjeföreställningar eller i skapandeskola efter era önskemål.

"Felicia och fåglarna" (för 4-10 år och familjer) -om flyktingbarn
och flyttfåglar och att allt som händer på jorden hänger ihop och vi måste vara rädda om naturen och stå upp för den som är svag.
Workshops för skapande skola: drama och värderingsövningar som utgår från barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Cirkusworkshop. Ni kan arbeta med ornitologi och flyttfåglar, flyktingläger och oroshärdar i världen, bygga fågelholkar och göra fågelskulpturer.

"Folket flyger" (för 5-12 år och familjer) -om krig och fred, mod och medmänsklighet. Berättelser från slavarnas tid till idag. Workshops för skapande skola: Dramaövningar i samarbete och att bryta förtryck, värderingsövningar som utgår från barnkonventionen och mänskliga rättigheter.

"De Osynliga" (för 4-8 år) - om maktkamp i sagovärlden mellan Sufflekski och Krepski, två forskare som bägge vill hitta den utrotningshotade bergsälvan. Workshop för skapande skola: olika övningar med muntligt berättande inspirerade av Arthur Spiderwicks fälthandbok om vår sagolika omgivning.

"Vem ska trösta Knyttet?" (från 4-8 år och familjer) -om ensamhet och modet att ge sig av och leta efter en vän. Efter Tove Janssons bilderbok. Workshop för skapande skola/förskola: Vi arbetar med dramalek från sagans teman; mod, rädsla, utanförskap och vänskap.

"Sol-Ägget" (från 3-6 år och familjer) -om älvor och alver och naturen i Elsa Beskows barnböcker. Workshops för skapande skola/förskola: danslek om älvor och alver i skogen. Vi gör pappers blommor och fåglar från svenska skogen inspirerade av Elsa Beskows vackra bilderböcker om naturen.

"Kanel och Kanin" (från 2-6 år och familjer) 2 olika föreställningar efter Ulf Starks barnböcker- den ena handlar om kroppen och den andra om känslor. Workshops för skapande förskola: danslek om kroppens alla delar eller att undersöka och hitta känslorna.

"Lille Viggs äventyr på julafton" (från 4-8 år, familjer och mormor och morfar) Om en julafton förr i tiden när en fattig pojke följer med tomten på julafton för att se hur alla andra har det.


"Älskade Anja" (för 9 år och uppåt till äldre, och familjer) -en brevväxling under 2:a världskriget mellan en judisk flicka som kom till en fosterfamilj i Norrköping och hennes mamma som flyr från olika länder i Europa

Vi vill uppmärksamma barn och barns världar och i våra workshops efter en föreställning som vi gör i mån av tid önskemål etc får barnen och publiken möjlighet att själva vara med och uttrycka sig.Teater Pelikanen vill skapa en bild och en värld med vacker scenografi som publiken bär med sig efter föreställningen för att barnen ska känna igen sig och tillsammans med sina föräldrar gå vidare och upptäcka boken och mer läsande av barnlitteratur.

Välkomna att kontakta oss så berättar vi mer. Kulturproducent Linda Moberg 011-130180, 070-7344477. lindamoberg@swipnet.se eller
Teater Pelikanen, Eva Carlsson
070-3388902. E-post: teaterpelikanen12@gmail.com
Vi finns också på facebook. http://www.teaterpelikanen.se

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv