Producent: Riksteatern

Om Riksteatern

REPERTOARSLÄPP HÖSTEN 2021/VÅREN 2022:
Den 1 okt är det repertoarsläpp för Riksteaterproduktioner hösten 2021 våren 2022.

Tack för att du inte sprider information och länkar från Anbud Digitalt.
Repertoaren för 2021/2022 visas exklusivt för dig som teaterförening och arrangör och är fortfarande intern. Detta för att vi ska kunna skapa medialt intresse på såväl lokal och regional som nationell nivå inför nästa års premiärer.

Dritëro Kasapi (teaterchef) och Mia Larsson (danschef) presenterar repertoaren:
https://vimeo.com/464183046/459bafc6c9

Bläddra i broschyren H21/V22:
https://bit.ly/2Shbz7I

Textade klipp från fördjupningsdagens samtal hittar du på respektive produktions sida på Scenkonstportalen i slutet av v41/början av v42.


VÅREN 2021
Med anledning av den ökande smittspridningen i samhället har Riksteatern tidigare i år beslutat att skjuta fram vårens turnéer till tidigast den 11 april 2021.

Beslutet att senarelägga vårens turnéstarter innebär att några produktioner spelar på som vanligt efter den 11 april enligt tidigare planering, några få av Riksteaterns alla produktioner ställts in helt, några flyttas i sin helhet till en annan period medan andra planeras att spelas in och visas på Riksteaterns Play-sida. Vi har även produktionsplaner på helt nytt material, och återkommer om det längre fram under våren.

Vad som gäller för just den produktion och den turné du är intresserad av kan du se på sidan Riksteaterns turnéer våren 2021
Möjligheterna att turnera påverkas av vad som händer i omvärlden. Därför kan det ovanstående komma att förändras allteftersom. Om så sker kommunicerar vi ytterligare förändringar så snart det bara går.

Kom ihåg att undersöka möjligheten att söka pengar för kostnader som uppstått på grund av pandemin hos kulturrådet eller i er region och kommun.

Frågor och svar höstens turnéer (pdf):
https://bit.ly/2Vygjbh

Allmänna villkor föreställningskontrakt (pdf):
https://bit.ly/2VYB130

Allmänna villkor föreställningskontrakt skolproduktion (pdf):
https://bit.ly/2Y88o6t


Riksteatern är något så fantastiskt som en turnerande nationalscen. Varje dag året om arbetar engagerade volontärer från Riksteaterns omkring 230 lokala teaterföreningar runtom i landet med att arrangera dans- och teaterföreställningar för alla åldrar. Detta så att scenkonst ska nå ut till alla.
Riksteaterns vision är att sätta tankar och känslor i rörelse. Utöver att sprida scenkonst i Sverige har vi en omfattande internationell verksamhet genom regelbundna gästspel. Det världskända danskompaniet Cullberg, som till stora delar turnerar utomlands, är sedan 1967 en del av Riksteatern. Sedan mitten av sextiotalet turnerar Riksteatern även med produktioner som vänder sig specifikt till barn och unga. Riksteaterns Tyst Teater, som spelar teater för både döva och hörande barn, har funnits inom Riksteatern sedan 1977. Magnus Aspegren tillträdde som VD för Riksteatern 2014.

I gaget för riksteaterns produktioner ingår alltid resor, hotell och traktamente.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • På turné
  • Arkiv