Producent: Riksteatern

Om Riksteatern

REPERTOARSLÄPP HÖSTEN 2021/VÅREN 2022:
Den 1 okt är det repertoarsläpp för Riksteaterproduktioner hösten 2021 våren 2022.

Tack för att du inte sprider information och länkar från Anbud Digitalt.
Repertoaren för 2021/2022 visas exklusivt för dig som teaterförening och arrangör och är fortfarande intern. Detta för att vi ska kunna skapa medialt intresse på såväl lokal och regional som nationell nivå inför nästa års premiärer.

Dritëro Kasapi (teaterchef) och Mia Larsson (danschef) presenterar repertoaren:
https://vimeo.com/464183046/459bafc6c9

Bläddra i broschyren H21/V22:
https://bit.ly/2Shbz7I

Textade klipp från fördjupningsdagens samtal hittar du på respektive produktions sida på Scenkonstportalen i slutet av v41/början av v42.


HÖSTEN 2020
Riksteatern arbetar i dagsläget som vanligt med planering och förberedelser inför höstens turnéer. Det är oerhört viktigt att så snart som möjligt få hjulen att rulla igen, dock med hänsyn tagen till eventuella gällande rekommendationer och regler. Om situationen med Covid-19 inte ändras inför hösten, eller om det tillkommer andra former av restriktioner för hela samhället eller för riskgrupper i samhället, kommer Riksteatern in i det längsta att arbeta för att minimera effekterna för arrangörerna.

Kom ihåg att undersöka möjligheten att söka pengar för minskade biljettintäkter hos region och kommun.

Frågor och svar höstens turnéer (pdf):
https://bit.ly/2Vygjbh

Allmänna villkor föreställningskontrakt (pdf):
https://bit.ly/2VYB130

Allmänna villkor föreställningskontrakt skolproduktion (pdf):
https://bit.ly/2Y88o6t


Riksteatern är något så fantastiskt som en turnerande nationalscen. Varje dag året om arbetar engagerade volontärer från Riksteaterns omkring 230 lokala teaterföreningar runtom i landet med att arrangera dans- och teaterföreställningar för alla åldrar. Detta så att scenkonst ska nå ut till alla.
Riksteaterns vision är att sätta tankar och känslor i rörelse. Utöver att sprida scenkonst i Sverige har vi en omfattande internationell verksamhet genom regelbundna gästspel. Det världskända danskompaniet Cullberg, som till stora delar turnerar utomlands, är sedan 1967 en del av Riksteatern. Sedan mitten av sextiotalet turnerar Riksteatern även med produktioner som vänder sig specifikt till barn och unga. Riksteaterns Tyst Teater, som spelar teater för både döva och hörande barn, har funnits inom Riksteatern sedan 1977. Magnus Aspegren tillträdde som VD för Riksteatern 2014.

I gaget för riksteaterns produktioner ingår alltid resor, hotell och traktamente.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • På turné
  • Arkiv