Producent: Riksteatern

Om Riksteatern

REPERTOARSLÄPP HÖSTEN 2021/VÅREN 2022:
Den 1 okt var det repertoarsläpp för Riksteaterproduktioner hösten 2021 våren 2022.

Tack för att du inte sprider information och länkar från Anbud Digitalt.
Repertoaren för 2021/2022 visas exklusivt för dig som teaterförening och arrangör och är fortfarande intern. Detta för att vi ska kunna skapa medialt intresse på såväl lokal och regional som nationell nivå inför nästa års premiärer.

Dritëro Kasapi (teaterchef) och Mia Larsson (danschef) presenterar repertoaren:
https://vimeo.com/464183046/459bafc6c9

Bläddra i broschyren H21/V22:
https://bit.ly/2Shbz7I

Textade klipp från fördjupningsdagens samtal hittar du på respektive produktions sida på Scenkonstportalen i slutet av v41/början av v42.


HÖSTEN 2021
Föreställningar med publik kommer att kunna genomföras med de regler som gäller för offentliga sammankomster. Det innebär max 300 personer i publiken, sällskap om max 8 personer och en meters avstånd framför och bakom respektive sällskap. Avstånd mellan artist och publik ska vara två meter eller mer.

Vi fortsätter självklart att följa myndigheternas rekommendationer. Vad som gäller för just din ort eller den produktion och turné som du är intresserad av kan du läsa mer om på sidan Riksteaterns turnéer 2021.

För att stilla suget efter scenkonst finns alltid Riksteatern Play där några av Riksteaterns produktioner visas digitalt.

Självklart fortsätter grundläggande råd som att alltid hålla alltid avstånd och undvika trängsel liksom att stanna hemma vid minsta symptom.

Vad som gäller för just den produktion och den turné du är intresserad av kan du se på riksteatern.se, här:
https://www.riksteatern.se/sidor/riksteaterns-turneer-varen-2021

Kom ihåg att undersöka möjligheten att söka pengar för kostnader som uppstått på grund av pandemin hos kulturrådet eller i er region och kommun.

Allmänna villkor föreställningskontrakt (pdf):
https://bit.ly/3sEdfbN

Allmänna villkor föreställningskontrakt skolproduktion (pdf):
https://bit.ly/2Pk6rS7

Riksteatern är något så fantastiskt som en turnerande nationalscen. Varje dag året om arbetar engagerade volontärer från Riksteaterns omkring 230 lokala teaterföreningar runtom i landet med att arrangera dans- och teaterföreställningar för alla åldrar. Detta så att scenkonst ska nå ut till alla.
Riksteaterns vision är att sätta tankar och känslor i rörelse. Utöver att sprida scenkonst i Sverige har vi en omfattande internationell verksamhet genom regelbundna gästspel. Det världskända danskompaniet Cullberg, som till stora delar turnerar utomlands, är sedan 1967 en del av Riksteatern. Sedan mitten av sextiotalet turnerar Riksteatern även med produktioner som vänder sig specifikt till barn och unga. Riksteaterns Tyst Teater, som spelar teater för både döva och hörande barn, har funnits inom Riksteatern sedan 1977. Magnus Aspegren tillträdde som VD för Riksteatern 2014.

I gaget för riksteaterns produktioner ingår alltid resor, hotell och traktamente.