Producent: Riksteatern

Om Riksteatern

REPERTOARSLÄPP HÖSTEN 2021/VÅREN 2022:
Den 1 okt var det repertoarsläpp för Riksteaterproduktioner hösten 2021 våren 2022.

Tack för att du inte sprider information och länkar från Anbud Digitalt.
Repertoaren för 2021/2022 visas exklusivt för dig som teaterförening och arrangör och är fortfarande intern. Detta för att vi ska kunna skapa medialt intresse på såväl lokal och regional som nationell nivå inför nästa års premiärer.

Dritëro Kasapi (teaterchef) och Mia Larsson (danschef) presenterar repertoaren:
https://vimeo.com/464183046/459bafc6c9

Bläddra i broschyren H21/V22:
https://bit.ly/2Shbz7I

Textade klipp från fördjupningsdagens samtal hittar du på respektive produktions sida på Scenkonstportalen i slutet av v41/början av v42.


VÅREN 2021
Vi har in i det längsta hoppats att kunna få möta dig från och med april, men situationen är oroande för såväl publik som för våra lokala arrangörer. Smittspridningen är alltjämt allvarlig och maxantalet för publik är fortfarande åtta personer, vilket gör att vi inte ser någon annan råd än att ställa in turnerandet helt våren 2021.

Undantagen är Riksteatern Creas Trollstigen som kommer att spelas utomhus liksom hörlursvandringen Kartan över oss som också den genomförs utomhus.

Många av produktionerna har under våren repeterats klart hos oss för att vara redo att möta publik när det är möjligt igen. Några turnéer kommer att flyttats fram och turnera vid senare tillfälle, antingen till hösten eller ännu längre fram medan några produktioner kommer att ställas in helt och hållet.

Samtidigt fortsätter vår digitala satsning genom att vi spelar in flera produktioner som kommer att visas digitalt på Riksteatern Play framöver.

Vad som gäller för just den produktion och den turné du är intresserad av kan du se på riksteatern.se, här:
https://www.riksteatern.se/sidor/riksteaterns-turneer-varen-2021

Kom ihåg att undersöka möjligheten att söka pengar för kostnader som uppstått på grund av pandemin hos kulturrådet eller i er region och kommun.

Allmänna villkor föreställningskontrakt (pdf):
https://bit.ly/3sEdfbN

Allmänna villkor föreställningskontrakt skolproduktion (pdf):
https://bit.ly/2Pk6rS7

Riksteatern är något så fantastiskt som en turnerande nationalscen. Varje dag året om arbetar engagerade volontärer från Riksteaterns omkring 230 lokala teaterföreningar runtom i landet med att arrangera dans- och teaterföreställningar för alla åldrar. Detta så att scenkonst ska nå ut till alla.
Riksteaterns vision är att sätta tankar och känslor i rörelse. Utöver att sprida scenkonst i Sverige har vi en omfattande internationell verksamhet genom regelbundna gästspel. Det världskända danskompaniet Cullberg, som till stora delar turnerar utomlands, är sedan 1967 en del av Riksteatern. Sedan mitten av sextiotalet turnerar Riksteatern även med produktioner som vänder sig specifikt till barn och unga. Riksteaterns Tyst Teater, som spelar teater för både döva och hörande barn, har funnits inom Riksteatern sedan 1977. Magnus Aspegren tillträdde som VD för Riksteatern 2014.

I gaget för riksteaterns produktioner ingår alltid resor, hotell och traktamente.

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • På turné
  • Arkiv