Producent: Stadra Teater/sommarscen, vinterscen, turné

Om Stadra Teater/sommarscen, vinterscen, turné

Stadra Teater är en dröm och en idé som gick i uppfyllelse och som vi längtade fram. Från att 1998 ha startat i blygsam skala nere i Järnboden invid Stadra herrgård, har teatern nu funnits i dryga 15 år och vuxit fram till en pärla i Bergslagen med den stora scenen i den vackra stenladugården. Idag finns två scener, skulpturpark, kafé och kulturkiosk. Varje år ger vi en föreställning som på olika sätt gestaltar ett svenskt författarskap. Genom åren har Wallin, Lagerlöf, Gullberg, Pleijel, Göthe, Söderberg, Bergman, Almqvist, Fröding och Ferlin kommit och hälsat på. Goda berättelser i kombination med ett kryddmått av att ”bättra på sanningen” har gjort våra förställningar till lite av teaterfantasterier i en gudomlig miljö. Förutom sommartid spelar vi sedan några år även på vintern, dock i mindre omfattning, med våra ”on Ice…” föreställningar. Selma on Ice, Bergslagsbor on Ice, Shakespeare on Ice, är bara några av dessa.
Det är inte för inte som vi kallas för Bergslagens vackraste spelplats. På Stadra gjuter vi liv i miljön som är från 1700- och 1800-talen. Och inne på stora scenen i Ladugården lyse kristallkronor upp salongen.
Vi utvecklar nu även vår turnerande verksamhet vid Stadra teater. Vi inriktar oss på flexibla föreställningar med ett livsbejakande tilltal. På uppsättningar som är tillåtande och som innehåller mycket musik.
http://www.stadrateater.se

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv