Producent: maria sedell

Om maria sedell

Jag är storyteller och arbetar med berättande. Jag skapar både egna föreställningar och samarbetar med andra. Jag är nyfiken och söker hela tiden att pröva nya vägar för berättarkonsten. Jag kan skräddarsy en föreställning efter dina önskemål eller så väljer du ngn av de aktuella produktionerna.

Ett litet axplock (fler finns att läsa om på min hemsida):
"Livet Växer, berättelser i mellanrummen." Samproduktion med Eva Ahremalm. Egna och andras livsberättelser, rykande aktuella, blandas med sång och poesi.En föreställning med värme, allvar, humor i en överraskande mix. För mer info sök på föreställningens namn.

"Röster från Mali, sagor från Västafrika". Efter en resa i Mali, i Västafrika, där jag mötte grioter, (deras egna traditionella berättare) och lyssnade med stora öron skapades denna föreställning som framförs tillsammans med Lamine Cissoko, själv griot och koraspelare från Senegal.

"Anna-Stina Knas, kvinnan i Bränntjärn" - En berättelse om Dan Anderssons farmors liv i finnmarken. Jag berättar och Andreas Jakobsson spelar cello.En gripande, personlig och sann berättelse om en kvinnas kamp mot makten i 1800-talets Sverige.

"Den Glada Kyrkogården". Berättelsen om ett världsarv i Rumänien. En kyrkogård, dess tillkomst, dess gravar med bilder och texter som gör hela byn närvarande både de döda och levande blir till en svindlande föreställning i bild och ord. I samarbete med Staffan Ekegren

Välkommen att läsa mer på min hemsida
http://www.sedell.se
eller höra av dig, så berättar jag mer.
070/4433987
maria@sedell.se

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv