Producent: Danskompaniet Spinn

Om Danskompaniet Spinn

Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg. Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om olika kroppar och funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. Hos oss är alla välkomna att uppleva våra föreställningar och delta i våra workshops. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör.

Spinn bildades 2010 av konstnärliga ledaren Veera Suvalo Grimberg. Vi är ett internationellt danskompani som arbetar med svenska och internationella koreografer och tonsättare. Vi arbetar med människor som är intresserade av konstnärlig dialog och som vill undersöka och utveckla både sitt eget och vårt konstnärliga uttryck. Under åren har vi skapat både större och mindre scenproduktioner, i Sverige och internationellt. Spinn ger också workshops och föreläsningar där vi möter andra danskonstnärer, förskolebarn, museiintendenter, personliga assistenter, politiker, studenter, danslärare och många fler.

Spinns dansare är Emilia Wärff, Ida Häggström, Hannah Karlsson och Annika Vestel. Gästdansare är Felicia Sparrström och Britta Kangas

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv