Producent: Benedikte Esperi Produktion / Dansverk

Om Benedikte Esperi Produktion / Dansverk

Benedikte Esperi Koreograf, performance- och videokonstnär med bas i Göteborg sedan 1991. Benedikte skapar verk för scener, utställningsmiljöer och offentliga platser vilka utgör både innehåll och utformning. Visat verk på scenerna 3:e Våningen och Atalante samt vid bl.a Movement Research NYC, ZAZ10TS Billboard Gallery NYC, Centre Pompidou Paris, Huuto Gallery Helsinki och Physical Cinema Festival Reykjavik. Hon är konstnärlig ledare/curator för
Dansfilmfestivalen på Ringön och driver Finnekumla Dans & Konstscen. Ingår i gruppen Tiny Festival Producers och sitter i styrelsen för Galleri 54. Utbildad vid Akademin Valand och Högskolan för scen och musik där hon även undervisar i koreografi, dansfilm och dansdidaktik.
Värnar om det lilla i det stora och allas kapacitet att göra skillnad.

”I samtidskonstens konstanta prövande mot en nutida kontext står vi som utövande konstnärer med ett absolut gehör och lyhördhet för det vi väljer att möta, där ständigt nya förutsättningar ställer höga krav på förmåga att förstå situationer innan de ens är formulerade. Jag ser samtidskonstens arbete som en möjlighet att genom experimentella oprövade medel bli en emanciperad orienteringspunkt som kan företräda den enskildes röst i en flyktig, ofta upplevd, svårgripbar tillvaro.”

– Benedikte Esperi, 2018

Produktioner.

  • Bokningsbara
  • Arkiv