Producent: Linnéa Sallay

Om Linnéa Sallay

Linnéa Sallay är en mångsidig artist - operasångerska som älskar folkmusik och visor och därtill sjunger musikal, schlagers och evergreens. Uppträder gärna med sin fiol. Linnéa är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg och har sjungit en mängd solistroller vid de flesta scener i Sverige sedan debuten på Kungl Operan. Har bl a varit anställd vid teatern i Innsbruck och gästat många operascener och festivaler i Tyskland och övriga Europa.

Aktuell som frilansande sångerska/violinist i Sverige och samarbetar med många olika musiker. Med dessa producerar hon egna föreställningar ofta i gränsöverskridande konstnärliga former - konstutställningar, bildspel etc.

Driver OperaCabaré-gruppen "The Diamonds" tillsammans med kollegan Rita Saxmark. The Diamonds har producerat föreställningar för bl a Landskrona Teater, Mariestads Teater, Kalmar Teater, Malung Kulturfestival, Birka Cruises etc.

Linnéa har även varit musikalisk ledare för Stockholms Taubekör under 10 år med konserter och turnéer över hela landet. Således väl förtrogen med Evert Taubes underbara vispoesi.

Linnéa är numera också verksam som Auktoriserad Stockholmsguide. Med sina specialkunskaper i vår svenska historia har hon skapat intressanta och lärorika tema-föreställningar:
"Stockholm i Dur & Moll", "Sverige i Dur & Moll",
"Berättelsen om Linné" m fl.
(Läs mer om Linnéföreställningen på Scenkonstportalen, produktion nr 12868)

Linnéa är väldigt förtjust i instrumentet accordeon och har skapat flera program och föreställningar för sång, fiol & accordeon.
Hon samarbetar med accordeonisterna: Åsa Arvidsson, Tuulikki Bartosik och Jerry Adbo.

Med Åsa Arvidsson skapade Linnéa föreställningen "Längtan heter min arvedel" inför Karlfeldt-jubiléet 2014. Gripande, lärorik musikteater med mycket humor och värme.

Linnéa har sedan premiären på Anders Hansers biograf 2014 turnerat med "Längtan heter min arvedel" i omgångar och även med accordeonisterna Tuulikki Bartosik och Jerry Adbo. Den har setts av närmare 1000 personer och beställs fortfarande
Läs mer om denna föreställning på Scenkonstportalen, produktion nr 2178.

År 2020-2022 är Linnéa och Jerry Adbo aktuella med föreställningen om Karlfeldt men även med "Stockholm i Dur & Moll" som de senast gav i den Ljunglöfska Slottsparken 19 aug 2020.
Föreställningen erbjuds även under titeln "Sverige i Dur & Moll" när den spelas i regioner utanför Stockholm.
Läs mer om denna föreställning på Scenkonstportalen, produktion nr 12863

Övriga föreställningar som Linnéa erbjuder tillsammans med sin accordeonist är på tema hav & vatten.
Den har haft lite olika titlar beroende på medverkande och spelplats och är en dramatiserad konsert. "Salta Böner & En Doft av Hav" har spelats på turné till Västkusten, men även i många kyrkor i Stockholms Skärgård, bl a Vaxholm, Ornö, Dalarö, Utö kyrkor.

OMDÖMEN:
"TACK! Det var en helt underbar sång- och musikföreställning ni båda bjöd på igår. Med läcker fiol- och härligt dragspel! Och den vida bredden i repertoaren!! Det är inte ofta man får höra så vackert framförd dragspelsmusik... Jag gick därifrån fylld av ny härlig energi som ni hade lyckats förmedla.. Verkligen toppenbra! Med varma hälsningar, Yvonne Kremen"

20 februari 2019 – "En Musikalisk Confetti" med accordeonist Tuulikki Bartosik
"Tack till Er båda för en lysande show i ett originellt och unikt format. Publiken stortrivdes. Artisteri av högsta klass."
Robert Grundin

17 oktober 2017 "Stockholm i Dur & Moll"
"Tack Linnéa! En oförglömlig dag! Vilken fin föreställning. Du glänste i varje stråktag och i varje ton!
Wally Persson"

26 maj 2016 Saltsjöbaden med konsert i Uppenbarelsekyrkan
"... när du sjunger/musicerar behåller du din fullständiga närvaro och låter var och en i auditoriet få uppfatta sig själv som just DEN som du musicerar för!!! Det var en riktigt minnesvärd dag du gav oss; du märkte nog allas förtjusning och uppskattning."
Sören Jansson, Stockholms Domkyrkoförsamling

"”Din musikalitet, Din värme, Din karisma, Din humor och Din smittande glädje gör oss alla lyckliga. Det är en ynnest att få del av din strålglans. Mejla gärna när du har något annat på gång.
Hälsa Åsa att vi beundrade hennes accordeon-spelande. Karin Reistad" (Lunchkonsert Lidingö GK)

Linnéa Sallay är mycket intresserad av folkliga traditioner i Sveriges olika landskap; Dalarna ligger henne mycket varmt om hjärtat med årliga konserter i olika dalakyrkor. Hon älskar att sprida kunskap om våra stora visdiktare.

Omdöme: "Du kära Linnéa, blomman som är rar = sällsynt! Du är också en Maria, ren, vacker och självutgivande, som kommer vandrande rakt in i våra hjärtan, där Du både rör om och sprider balsam. Du är verkligen sällsynt! Avslutningskonserten på Dössberget var och förblir den oförglömliga och bestående minnesbilden från Dalhalla-resan!
Anne-Marie Bergqvist"

Produktioner.

  • Bokningsbara